Horren

De inzethorren die worden geleverd door ZwaLu Windows zijn in het bijzonder geschikt voor de draai-valramen in kunststof.
Het grote voordeel van deze horren is dat deze gemonteerd kunnen worden zonder te boren of te schroeven. De hor kan eenvoudigweg in het geopende raam geplaatst worden waarna het raam in elke stand te gebruiken is. Theoretisch kan de hor altijd gemonteerd blijven, maar het is beter de Horren in de winter op te bergen.

Gaas

Het standaard gaas wat toegepast wordt in de inzethor is gemaakt van sterk glasvezel met om elk draadje een laagje PVC. Met een maaswijdte van 1.8×1.6 mm is er een balans tussen maximale ventilatie en insecten werend, zelfs voor de kleinste beestjes. Standaard worden de inzethorren geleverd met grijs gaas. Afhankelijk van het project kan er (op aanvraag) gekozen worden voor andere kleuren gaas.

Naast het standaard gaas kan de inzethor worden voorzien van gaas wat geweven is met dunner draad. Hierdoor is het gaas nagenoeg onzichtbaar. Ook pollenwerend gaas zit in het pakket, hiermee worden naast insecten ook voor mensen met een allergie de pollen geweerd.

Kleuren profielen

De inzethor valt het minst op wanneer het aluminium kader gecoat is in de zelfde kleur als het draaideel. De meest gebruikte kleuren (tien RAL kleuren) zijn voor de gangbare profielen op voorraad. Naast de standaard kleuren kunnen we de inzethor in alle RAL kleuren leveren, de levertijd wordt hierdoor slechts enkele dagen verlengt.

Standaard RAL kleuren:

RAL 9001     RAL 9010     RAL 9016     RAL 6009

RAL 6064     RAL 7016     RAL 9006     RAL 5011

RAL 3005     RAL 8014

Afmetingen

De inzethor wordt op maat gemaakt voor nagenoeg elke afmeting draai-valraam. Ook is het systeem geschikt voor veel valramen maar ook voor draai-valdeuren bij een weinig gebruikt balkon.

Voor montage heeft u geen gereedschap nodig. De inzethor wordt gemonteerd zonder boren of schroeven. Door het draaideel geheel te openen (in de draaistand) kan de inzethor, eerst met de onderzijde (dit is het profiel waarop de wigvormige spietjes zijn gemonteerd) op de dorpel van het kozijn worden gezet. Daarna duwt u de bovendorpel aan zodat het geheel vast geklemd blijft door de roestvaste verenstalen clips aan de bovenzijde.

Plissé Hordeuren

De plisséhordeuren die worden geleverd door ZwaLu Windows zijn in het bijzonder geschikt voor deuren, tuindeuren en schuifdeuren in kunststof.

Het voordeel van het systeem is dat het weinig plaats inneemt, doordat het geen gebruik maakt van een onderdorpel maar van een geleidingsstrip met een hoogte van slechts 3mm. Men heeft een vrije doorloop en in geopende toestand neemt het systeem maar ca. 8 cm plaats in (bij een deur van 130 cm is dat ca. 10 cm en bij een deur van 160 cm is dit 15 cm). Om het pakket zo klein mogelijk te krijgen kunt u (optioneel) sluitclips toepassen. Het gehele systeem is onderhoudsvrij en weerbestendig. ’s Winters kan met het systeem op een eenvoudige manier uitnemen en opbergen.

Gaas

Geplisseerd is vele malen sterker dan vlak gaas. Weliswaar is de doorkijk iets minder dan bij de strakke uitvoering, maar het is beter zichtbaar waardoor men er niet zo snel doorheen loopt. Bovendien zijn de spandraden die het plisségaas strak houden van ijzersterk nylon gemaakt. Standaard kan men kiezen uit antraciet of grijs gaas. Antraciet gaas heeft een betere doorkijk, maar is meer zichtbaar. Bij grijs gaas is de doorkijk iets minder, maar het valt minder op.

Kleuren profielen

Standaard kleuren RAL 9010 (wit), RAL 9001 (crème), RAL 7016 (antraciet) en geanodiseerd EV1. Daarnaast kunnen wij optioneel de profielen in ieder gewenste RAL kleur leveren. De kunststof onderdelen aan de profielen zijn leverbaar in crème en zwart.

Afmetingen

De deuren zijn standaard leverbaar in de breedtes 96, 110, 130, 160, 190 cm. Indien de te bedekken opening groter dan 190 cm. Is kan men er voor kiezen om meerdere systemen aan elkaar te koppelen of twee systemen tegen elkaar te laten lopen. In beide gevallen wordt het boven profiel en de geleidingsstrip uit één stuk op maat geleverd.
De plissé hordeur wordt in de dag gemonteerd. Indien de deur toch “op de dag” gemonteerd dient te worden kunnen wij optioneel hoeklijn 20 mm. x 40 mm, gecoat in de kleur van de deur meeleveren.